Новини
2019-04-01 11:21:55
Обласний конкурс фахової майстерності з професії «Кухар» серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти області

15 переможців училищних конкурсів із закладів професійної (професійно-технічної) освіти області мали змогу продемонструвати свої знання та вміння під час ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів ЗП(ПТ)О з професії «Кухар», який відбувся 27 березня 2019 року на базі Грицівського вищого професійного училища №38.

Обласний конкурс фахової майстерності серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти з професії „Кухар” проводився з метою  виявлення і підтримки обдарованих учнів, виховання в них творчого ставлення до обраної професії, естетичного смаку, поглиблення та удосконалення знань і навичок із професії «Кухар».

  Зі словами вітання до учасників та присутніх звернулись: заступник директора з методичної роботи НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області Л.К. Джус, директор Грицівського вищого професійного училища №38 О.І. Зарудзей, шеф-кухар ресторанно-готельного комплексу «Південна Брама» О.Ф. Яворський (голова журі), які побажали учасникам конкурсу успіхів та перемог.

Під час проведення конкурсу, який проходив у два тури (теоретичний та практичний), майбутні кухарі продемонстрували свої знання з предметів: „Технологія приготування їжі з основами товарознавства”, „Організація виробництва та обслуговування”, „Охорона праці”, „Гігієна та санітарія виробництва”, „Устаткування підприємств харчування” шляхом тестування на персональному комп’ютері. 

Практичний тур передбачав виконання завдання, що відповідає 4 кваліфікаційному розряду. У практичному турі кожен учасник конкурсу готував дві кулінарні страви:  з філе курячого зі складним гарніром та десерту з яблук (по дві порції кожної страви).

Критерії оцінювання включали в себе не тільки смакові якості страв, а й організацію робочого місця та праці, дотримання технології приготування страв, правил безпеки праці, норм санітарії та гігієни, оформлення та відпуск страв і використання сучасних технологій під час приготування страв.

Роботи конкурсантів оцінювало журі, до складу якого входили: шеф-кухар ресторанно-готельного комплексу «Південна брама» О.Ф. Яворський (голова журі), шеф-кухар  ресторану «Ресторація Шпігеля» М.М. Яровий, шеф-кухар ресторану  «Діоскурі» О.В. Огороднік, старший кухар  ресторану «Діоскурі» Л.М. Лозінська,  завідувач лабораторії професійної підготовки НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області Г.М. Соленцова.

 Члени оргкомітету, журі обласного етапу конкурсу з професії «Кухар» відмітили високий рівень підготовки навчального закладу до проведення конкурсу, глибокі знання та фахову майстерність переможця, призерів та учасників конкурсу, їх творчий потенціал та впровадження новітніх виробничих технологій у навчально-виробний процес та були приємно вражені шедеврами кулінарного мистецтва.

За результатами оцінювання конкурсних завдань журі переможцем та призерами стали:

І місце – Ващук Світлана,  учениця Грицівського вищого професійного училища №38;

ІІ місце – Вадовська Мальвіна, учениця Чорноострівського професійного аграрного ліцею;

ІІІ місце – Бучинський Юрій, учень ДНЗ «Волочиський промислово-аграрний професійний ліцей»;

Переможці конкурсу були нагороджені  цінними подарунками, а учасники конкурсу-заохочувальними призами.

Учениця Грицівського вищого професійного училища №38 Ващук Світлана представлятиме Хмельницьку область на Всеукраїнському конкурсі фахової майстерності з професії «Кухар» серед учнів ЗП(ПТ)О.

У рамках проведення змагальницького заходу  було  проведено   секційне засідання для педагогічних працівників професій громадського харчування з теми: «Впровадження ІКТ в процес підготовки кваліфікованих робітників харчової промисловості».

Під час проведення засідання  директор Грицівського вищого професійного училища №38 Олександр Іванович Зарудзей ознайомив  учасників засідання з системою роботи щодо підготовки робітничих кадрів у Грицівському ВПУ №38.

На засіданні були розглянуті питання:

- Застосування інтерактивного плакату та навчальних кейсів на уроках з предметів професійно-теоретичної підготовки для майбутніх кваліфікованих робітників сфери ресторанного господарства – доповідач: Хомюк Ганна Іванівна, викладач ДНЗ «Хмельницький центр ПТО сфери послуг»;

- Блог, як онлайн навчальне середовище для учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти   - доповідач: Горпинич Світлана Олександрівна, викладач ДНЗ «Хмельницький центр ПТО сфери послуг»;

- Йдемо в ногу з часом, використовуючи Google простір -  доповідач Жарчинська Ольга Юріївна, викладач Грицівському ВПУ №38;

- За підсумками обласної виставки матеріалів комплексно-методичного забезпечення предметів професійної підготовки «Педагогічні ідеї та знахідки» --  доповідач Соленцова Галина Миколаївна завідувач лабораторії професійної підготовки НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій;

 - Всеукраїнський конкурс професійної майстерності «WORLDSKILLS UKRAINE» - доповідач Горпинич Світлана Олександрівна, викладач ДНЗ «Хмельницький центр ПТО сфери послуг»;

- Професійний конкурс «Кращий кухар-юніор Поділля»-2018 - доповідач  Васільєва-Гаврилюк Олена Вікторівна,  викладач Грицівського ВПУ №38;

 - Міжнародний фестиваль «BestCookFest-Podillia-2019» - доповідач  Чугаєва Олена Анатоліївна, майстер в/н ДНЗ «Подільський центр ПТО»;

- Використання  регіонального компоненту  при приготуванні хлібобулочних виробів –доповідачі:  Малишко Тамара Вікторівна, викладач Грицівського ВПУ №38 та Панчук Світлана Григорівна, майстер виробничого навчання Грицівського ВПУ №38.

2020-02-20 10:03:31
Вебінар викладачів математики ЗП(ПТ)О

Відповідно до плану роботи Науково-методичного центру професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області 30 січня 2020 року відбувся вебінар викладачів математики ЗП(ПТ)О на тему «Формування ключових компетентностей на уроках математики».

© 2015 Усі права належать НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області