Новини
2018-03-30 16:36:00
Вихованці ЗПО стали кращими кухарями-юніорами Поділля

     29 березня 2018 року за ініціативою Подільської гільдії кулінарів  у Хмельницькому торговельно-економічному коледжі КНТЕУ відбувся професійний конкурс «Кращий кухар-юніор Поділля». Метою заходу було  формування фахової активності учнівської та студентської молоді,  підвищення професійної майстерності, сприяння творчому та інтелектуальному розвитку молоді, популяризація подільської кухні, розвиток кулінарного мистецтва в подільському регіоні, обмін професійним досвідом, встановлення ділових контактів між закладами освіти.

У конкурсі взяли участь студенти  вищих навчальних закладів – Вінницького  торговельно-економічного  інституту  Київського національного торговельно-економічного університету,  Тернопільського коледжу  харчових технологій і торгівлі, Хмельницького торговельно-економічного коледжу Київського національного торговельно-економічного університету,  Вінницького торговельно-економічного коледжу Київського національного торговельного економічного університету.   

Професійну освіту гідно представили учні Грицівського ВПУ №38, ДНЗ «Деражнянський центр професійної освіти»,  ДНЗ «Волочиський промислово-аграрний професійний ліцей», ДНЗ «Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг».

Учасники конкурсу змагались у двох номінаціях: теплий салат, страва з риби з гарніром.

Роботи конкурсантів оцінювало журі,  до  якого входили  шеф-кухар ресторану «Амур» Потапова Олена (голова журі), шеф-кухар мережі ресторанів «Мрія» Міждугорний Олександр та шеф-кухар ресторану «Діоскурі» Огороднік Олександр.

Критерії оцінювання передбачали не тільки оцінку  готових страв, а й підготовку робочого місця, дотримання норм технологічного процесу, правил безпеки праці, норм санітарії та гігієни, оформлення і використання новітніх технологій в оформленні страв.

Журі конкурсу відзначило високий рівень професійної майстерності і творчості учасників  конкурсу. 

За результатами конкурсу всім учасникам було вручено сертифікати учасників конкурсу, цінні подарунки, а переможці були нагороджені медалями.

У номінації  «Страва риби з  гарніром» переможцями  стали учнів закладів професійної освіти:

І місце - Крук Максим, учень ДНЗ «Хмельницький центр ПТО сфери послуг» (майстер в/н Денисюк Н.Б., викладач спецдисциплін Горпинич С.О.); Турта Богдан - учень ДНЗ «Хмельницький центр ПТО сфери послуг» (майстер в/н Яремчук Л.А., викладач спецдисциплін Горпинич С.О.);

ІІ місце  - Целюх Василь, учень  ДНЗ «Волочиський промислово-аграрний професійний ліцей» (майстер в/н Лазаренко О.Л., викладач спецдисциплін Кузьменко О.С.);

ІІІ місце – Мацюк Юрій, учень Грицівського ВПУ №38 (майстри в/н Васільєва-Гаврилюк О.В., Мацюк О.В.; викладач спецдисциплін Малишко Т.В.); Дутко Ольга,  учениця  ДНЗ «Хмельницький центр ПТО сфери послуг»(майстер в/н Денисюк Н.Б., викладач спецдисциплін Горпинич С.О.).

У номінації «Теплий салат» призові місця посіли:

І місце -  Петрук Тетяна,  учениця Грицівського ВПУ №38 (майстри в/н Васільєва-Гаврилюк О.В., Мацюк О.В.; викладач спецдисциплін Малишко Т.В.);

ІІ місце – Паращук Наталія – учениця ДНЗ «Хмельницький центр ПТО сфери послуг» (майстер в/н Денисюк Н.Б., викладач спецдисциплін Горпинич С.О.); Яворська Ольга, учениця ДНЗ «Деражнянський центр професійної освіти» (майстер в/н Дмітрієва Т.П., викладач Гузієва Ж.Б.);

ІІІ місце - Мищишена Елла, учениця ДНЗ «Хмельницький центр ПТО сфери послуг» (майстри в/н Касперська Л.М., Беджик Н.Ф.;  викладач спецдисциплін Курілович Л.І.); Феєр Діана, учениця ДНЗ «Волочиський промислово-аграрний професійний ліцей» (майстер в/н Добротвор Т.В., викладач спецдисциплін Кузьменко О.С.).

Усім викладачам та майстрам виробничого навчання організатори конкурсу вручили подяки  за  якісну підготовку учнів.

Вітаємо переможців конкурсу!

 

2019-06-10 09:59:06
Обговорення особливостей реалізації Концепції підготовки фахівців за дуальною формою здобуття освіти

6 червня 2019 року на базі Шепетівського професійного ліцею, проведено проблемний семінар на тему «Реалізація Концепції підготовки фахівців за дуальною формою здобуття професійної освіти з професій швейного виробництва». У засіданні взяли участь 15 педагогічних працівників із 10 закладів професійної освіти Хмельницької області, де ведеться підготовка кваліфікованих робітників професій швейного виробництва. Координатор секції С.В. Жухевич, методист лабораторії професійної підготовки НМЦ ПТО ПК, у своєму виступі акцентувала увагу на особливостях реалізації Концепції підготовки фахівців за дуальною формою здобуття освіти.

© 2015 Усі права належать НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області