Новини
2014-03-17 12:21:50
Обласний конкурс фахової майстерності з професії «Кухар» серед учнів професійно-технічних навчальних закладів

 ІІ етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності з професії «Кухар» серед учнів професійно-технічних навчальних закладів за підтримки провідних шеф-кухарів Хмельниччини: ресторанно-готельного комплексу »Південна брама», ресторану-пабу «Юніон Джек», «Ресторації Шпігеля», ресторану «Мореман»  на тему:  «Сучасна українська кухня».

17 переможців училищних конкурсів із професійно-технічних навчальних закладів області мали змогу продемонструвати свої знання та вміння під час ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів ПТНЗ з професії «Кухар», який відбувся 12 березня 2014 року на базіCтарокостянтинівського професійного ліцею. В навчальному закладі були створені всі умови для проведення конкурсу на високому організаційному рівні.
Обласний конкурс фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів з професії „Кухар” проводився згідно з вимогами державних стандартів професійно-технічної освіти з метою підвищення рівня професійної майстерності та розвитку творчої активності учнів, поглиблення знань з сучасних виробничих технологій в сфері обслуговування.
  Зі словами вітання до учасників та присутніх звернулись завдувач відділом професійної підготовки НМЦ ПТО ПК  у  Хмельницькій області Г.М. Соленцова, директор Старокостянтинівського професійного ліцею С.С. Кучерук , виконавчий директор ресторанно-готельного комплексу »Південна брама» А.В. Блаута (голова журі), які побажали учасникам конкурсу успіхів та перемог.
Під час проведення конкурсу, який проходив у два тури (теоретичний та практичний), майбутні кухарі продемонстрували свої знання з предметів: „Технологія приготування їжі з основами товарознавства”, „Організація виробництва та обслуговування”, „Охорона праці”, „Гігієна та санітарія виробництва”, „Устаткування підприємств харчування” шляхом тестування на персональному комп’ютері. 
Практичний турпередбачав виконання завдання, що відповідає 4 кваліфікаційному розряду.
У практичному турі кожен учасник конкурсу готував дві кулінарні страви: холодну страву або закуску та  другу  гарячу страву.
Роботи конкурсантів оцінювало журі, до складу якого входили: виконавчий директор ресторанно-готельного комплексу »Південна брама» А.В. Блаута (голова журі), шеф-кухар  ресторанно-готельного комплексу «Південна брама» О.М. Яворський, шеф-кухар пабу «Юніон Джек» Р.Р. Діброва,  адміністратор ресторану «Мореман» В.П. Марчук, завідувач відділом професійної підготовки НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області Г.М. Соленцова.
Члени оргкомітету, журі обласного етапу конкурсу з професії «Кухар» відмітили високий рівень підготовки навчального закладу до проведення конкурсу, глибокі знання та фахову майстерність переможця та призерів конкурсу, їх творчий потенціал та впровадження новітніх виробничих технологій у навчально-виробний процес та були приємно вражені шедеврами кулінарного мистецтва.
За результатами оцінювання конкурсних завдань журі переможцем та призерами стали:
І місце – Сторожук Валерій,  учень ДНЗ  «Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг»;
ІІ місце – Козловська Юлія, учениця Старокостянтинівського професійного ліцею;
         - Волошина Вікторія, учениця ДПТНЗ «Деражнянський професійний аграрний ліцей»
ІІІ місце – Андріїшин Михайло, учень ДНЗ «Волочиський промислово-аграрний ліцей»;
-                     Квасюк Катерина, учениця ДНЗ «Хмельницький центр професійно-технічної освіти торгівлі та харчових технологій».

Артем Вікторович Блаута (голова журі) нагородив конкурсантів грамотами,  подяками та  цінними подарунками. Крім того,  переможець та призери  конкурсу отримали сертифікати, які нададуть змогу учням проходити стажування за новітніми технологіями  на сучасному обладнанні  в ресторанно-готельному комплексі «Південна брама», «Ресторації Шпігеля», пабі «Юніон Джек». Голова журі  зазначив, що всі вони є фахівцями своєї справи, та побажав їм невичерпної енергії, наснаги, творчих здобутків, удосконалення своєї майстерності. 

2020-09-24 16:42:26
Особливості організації виховної роботи в ЗП(ПТ)О

Виховна робота є однією з важливих ланок освітнього процесу закладів професійної (професійно-технічної) освіти. А тому не можна окремо виділити навчання, а окремо - виховання. Обидва ці процеси поєднуються і доповнюють один одного. Виховна робота вимагає творчості викладач, терпіння, великого життєвого досвіду і мудрості, безмежної любові і поваги до учнів.

© 2015 Усі права належать НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області